Bijna alle Leidse politieke partijen hebben het Regenboog Stembus Akkoord getekend. (Foto's: Emile van Aelst).

Regenboog Stembus Akkoord getekend door tien politieke partijen

Net als vier jaar geleden hebben bijna alle politieke partijen in Leiden op initiatief van COC Leiden een ‘Roze Stembus Akkoord’ getekend. De partijen beloven daarmee dat ze zich de komende jaren in zullen zetten voor Leiden als een diverse en inclusieve gemeente waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook.

Verschillende politieke partijen in Leiden en Alphen aan den Rijn hebben hiervoor op twee inloopmomenten in het COC-pand ‘de Kroon’ aan de Langegracht het Regenboog Stembus Akkoord ondertekend. In totaal hebben twaalf partijen het akkoord onderschreven. Tien uit Leiden en twee uit Alphen.

“Een prachtig resultaat”, vindt voorzitter Debbie Helaha van COC Leiden. “De partijen verklaren met de ondertekening dat ze zich gaan inspannen om de komende collegeperiode maatregelen uit te voeren op het gebied van LHBTI+ emancipatie. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan het bevorderen van veiligheid van LHBTI+ personen en het steunen van potentieel kwetsbare groepen.”

De partijen die voor Leiden het akkoord getekend hebben zijn: Klimaat Actie Nu, Partij van de Arbeid, CDA, Studenten voor Leiden, VVD, Partij voor de Dieren, GroenLinks, D66, ChristenUnie en de SP.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×