Net als vier jaar geleden organiseert COC Leiden weer een verkiezingsdebat. (Foto: Emile van Aelst).

Regenboogdebat bij COC Leiden

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert COC Leiden op donderdag 3 maart een Regenboogdebat in het COC-pand ‘de Kroon’ aan de Langegracht. Aan de hand van een aantal stellingen over onderwerpen als veiligheid, zichtbaarheid en de positie van transpersonen gaan de partijen met elkaar debatteren.

Aan het verkiezingsdebat in Leiden doen PvdA, CDA, GroenLinks, PvdD, Studenten voor Leiden, Partij Sleutelstad, D66, VVD, SP, CU, Leiden Participeert en KlimaatActieNu mee. Het debat begint om 19.30 uur en publiek is welkom. Fysiek in de Kroon of via deze livestream.

Roze stemhulp
De regionale COC verenigingen en COC Nederland hebben op 25 februari ook een ‘roze kieswijzer’ gelanceerd. Op Rainbowvote.NU kan de LHBTI-gemeenschap lezen hoe de gemeentelijke politieke partijen denken over LHBTI-kwesties. Er doen in totaal 500 lokale partijen uit 200 gemeenten mee aan de kieswijzer. Dat is een absoluut recordaantal. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 waren het nog ruim 300 partijen uit 126 gemeenten.

Op Rainbowvote.NU presenteren de partijen niet alleen hun standpunten, maar ook hun regenboogkandidaten. Het gaat daarbij om mensen die zelf LHBTI zijn of die zich bijzonder inzetten voor de LHBTI gemeenschap. De meeste inzendingen op Rainbowvote.NU zijn afkomstig van de echte lokale partijen, gevolgd door GroenLinks, D66, VVD en PvdA. Ook nieuwe partijen en partijcombinaties doen mee, zoals Volt, Bij1 en de combinatie PvdA/GroenLinks.

Met Rainbowvote.NU kunnen kiezers die LHBTI-kwesties belangrijk vinden een goed geïnformeerde keuze maken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. COC biedt partijen een platform om hun standpunten en kandidaten te presenteren.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×