(Foto: Gerry van Bakel).

Gesprek met de locoburgemeester: Oekraïense vluchtelingen en verkiezingen

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met de burgemeester over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit. Deze maand vervangt locoburgemeester Paul Dirkse de Leidse burgervader Henri Lenferink, die ziek is.

Wat is er tot nu toe duidelijk over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Leidse regio? De 25 veiligheidsregio’s gaan elk 2.000 vluchtelingen opvangen. Is al duidelijk waar deze plekken komen? De gemeenteraad heeft het stadsbestuur daarnaast opgeroepen om duidelijkheid te geven over wat kunnen mensen zelf doen.

Volgende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Is Leiden er klaar voor? Welke invloed heeft corona op de bezetting van de stembureaus, het tellen en misschien nog wel belangrijker: op de mogelijkheid om te gaan stemmen? Vorige verkiezingen was Leiden als laatste van Nederland klaar met het tellen van de stemmen. Wat is daarvan geleerd? Gaat het dit jaar beter?


Presentator Vera Brouwer in gesprek met locoburgemeester Paul Dirkse op de eerste maandag van maart

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Leiden Politiek Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×