Nieuwe ambassadeurs Leidse Top50 editie 2022 Reanne van Kleef en Debbie Helaha (Foto: Gerry van Bakel).

Twee ambassadeurs voor tweede editie Leidse Top50: Reanne van Kleef en Debbie Helaha

Een nieuwe lente, een nieuwe lijst. De tweede editie van de Leidse Top50 is bekend. De aanvoerdersband wordt de komende jaren gedeeld door Reanne van Kleef en Debbie Helaha. “Ik denk dat we met een mooie grote groep zijn die het verschil kunnen maken”, zegt Helaha. “Ik wil echt het thema inclusie en diversiteit bespreken. Daar wil ik dit podium voor gaan gebruiken.”

Oud-ambassadeur Kirsten Zitman geeft op Internationale Vrouwendag het stokje door aan twee nieuwe ambassadeurs voor de Leidse Top50. Samen bestrijken Van Kleef en Helaha een groot deel van de Leidse samenleving. Op de nieuwe lijst Leidse Top50 staan vijftig namen van vrouwen die in Leiden het verschil maken. Als rolmodel, aanjager en supporter van vrouwen in de politiek, wetenschap, cultuur, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met vier vrouwen op de nieuwe Leidse Top50: Debbie Helaha, Reanne van Kleef, Ilse Koreman en Annelies de Vlieger.

“Ik ben een bevoorrecht mens, kansen gekregen en gepakt, ik mag doen wat ik leuk vind”, reageert Van Kleef. “Ik wil deze lijst verbinden met de rest van de stad. Juist met mensen die al die kansen niet krijgen.”

Gedeeld
Reanne van Kleef is bestuurster bij voetbalvereniging Lugdunum, bij omroep Sleutelstad zette zij eigenhandig de sportredactie op en startte met een dagelijks programma Sport071 en sinds 1 februari is zij topsportcoördinator van Leiden. Debbie Helaha is voorzitter van COC Leiden en is zowel een boegbeeld voor de LHBTI+ gemeenschap als een verbinder in de stad.

Twee jaar geleden kwam de eerste lijst in een snelkookpan tot stand. In januari 2020 kwamen Liang de Beer en Jenny Bruin met hun idee naar buiten om een lijst van 50 vrouwen samen te stellen die een voorbeeld zijn voor anderen. En ook om aan iedereen te laten zien: ze zijn er wel die vrouwen. Op 8 maart 2020 stonden er vijftig vrouwen op een podium met een aanvoerder. Geen nummer 1, want de Leidse Top50 is geen ranglijst. Kirsten Zitman werd toen benoemd tot ambassadeur.

LeidseTop50.nl
En nu is er in 2022 weer een nieuwe lijst, met vijftig vrouwen uit allerlei hoeken en gaten van de Leidse samenleving. Die hun sporen hebben verdiend en anderen inspireren. Kijk voor meer informatie op de website van de Leidse Top50.

Cultuur Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×