(Foto: Chris de Waard).

Geen stempassen in deel Stevenshof

Door capaciteitsproblemen bij PostNL zijn in een deel van de Stevenshof geen stempassen bezorgd. Dat bleek donderdagavond uit vragen die de Partij Sleutelstad tijdens de laatste raadsvergadering voor de verkiezingen aan burgemeester Lenferink stelde.

In enkele straten is geen stempas bezorgd, maar het gaat niet om een aaneengesloten gebied. Dat maakt het niet goed mogelijk om gewoon in een heel gebied nieuwe stempassen te bezorgen. “Want dan moeten we de originele stempassen ongeldig verklaren en dan weten we door ervaringen uit het verleden dat mensen dan soms met de verkeerde stempas in het stemlokaal verschijnen”, legde Lenferink uit.

De burgemeester noemde de problemen met de bezorging buitengewoon betreurenswaardig, maar hij denkt niet dat er nu een heel groot probleem ontstaat bij de verkiezingen die aanstaande maandag, dinsdag en woensdag worden gehouden. “Er zijn 82 vervangen stempassen aangevraagd op een totaal van 4800 kiezers in het betreffende deel van de wijk.”

Inwoners die geen stempas hebben gekregen of deze kwijt zijn, kunnen tot vrijdag 11 maart  17.00 uur een nieuwe pas aanvragen bij de balie van het Stadskantoor, Bargelaan 190 of via www.leiden.nl/verkiezingen.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×