(Foto: ZZ Leiden).

ZZ Leiden moet in eigen huis vier punten goed maken voor plek in halve finale FIBA Europe Cup

ZZ Leiden heeft het eerste duel in de kwartfinale van de FIBA Europe Cup met een kleine nederlaag afgesloten. HAKRO Merlins Crailsheim uit Duitsland boekte in eigen huis een zwaar bevochten 71-68 overwinning. ZZ Leiden moet volgende week woensdag dus met minimaal vier punten verschil winnen om de halve eindstrijd te bereiken.

De Leidse ploeg had lang uitzicht op de overwinning en bleef Crailsheim het grootste deel van de wedstrijd een paar punten voor. Zo ging ZZ Leiden met 34-37 de rust in en werd het vierde kwart gestart met een 50-52 voorsprong.

Toch moest ZZ Leiden de winst aan Crailsheim laten. De Duitsers liepen uit naar 69-65 met nog 37 seconden te gaan. Vlak voor het verstrijken de shotclock schoot Marijn Ververs nog een drietje door de ring. ZZ Leiden had nog een fout te geven en dat gebeurde drie seconden voor tijd. Uit de balinname benutte Crailsheim een backdoor. Met nog 0,7 seconden op de klok nam coach Geert Hammink een time-out. Uit de balinname moest Einaras Tubutis met een tip-in zien te scoren, maar dat lukte net niet. Niettemin is een nederlaag met drie punten wel een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd van volgende week woensdag.

Arunas Mikalauskas werd topschutter aan Leidse zijde met 15 punten. Asbjørn Midtgaard zette met 12 punten en 11 rebounds een double double meer. Ook Jhonathan Dunn kwam met 12 punten in de dubbele cijfers.