Het eerste erfgoeddebat van de HVOL is nu online te bekijken. (Foto's: Chris de Waard).

Erfgoeddebat Oud Leiden nu online terug te zien

Het verkiezingsdebat van de Historische Vereniging Oud Leiden dat afgelopen dinsdagavond werd gehouden in PLNT aan de Langegracht is nu ook online terug te kijken. Woensdagavond werd het uitgezonden op Sleutelstad TV.

Het erfgoeddebat was opgezet in de vorm van een talkshow. Vertegenwoordigers van de twaalf politieke partijen die in Leiden meedoen aan de verkiezingen, gingen met elkaar in gesprek over onder andere het opengraven van enkele gedempte grachten in Leiden, het toekennen van een beschermde status aan Polderpark Cronesteyn en de toekomst van Park Matilo. Ook was er aandacht voor beeldbepalende panden in Leiden die nog geen beschermde status hebben.

Gespreksleiders Jan-Jaap de Haan en Marjolein Hettinga trapten af met een introductiegesprek met Oud Leiden voorzitter Steven Engelsman. Doel van de historische vereniging was om in de toekomst sneller en vaker door de gemeente te worden betrokken bij allerlei projecten in de stad. Op die manier hoopt de HVOL dat bijvoorbeeld bijzondere bodemvondsten niet zomaar worden opgegraven, maar ingepast worden in een bouwplan en zichtbaar blijven. “Zo geef je een wijk ook identiteit”, vond De Haan.

Cultuur Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×