(Foto's en video: Robbert Beurse).

Kinderen van basisschool Het Avontuur ontwerpen natuurspeeleiland in Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude vraagt haar jongste inwoners om te helpen bij het ontwerp van een natuurspeeleiland. Een plek voor kinderen om te spelen en ontdekken in een groene omgeving wordt onderdeel van de nieuwe wijk Zwethof. Van een kabelbaan tot een boomhut: ontwerpbureau De Twee Heren neemt alle ideeën van de kinderen mee bij het maken van een ontwerp.

Op basisschool Het Avontuur in Zoeterwoude werd afgelopen woensdag gewerkt aan een maquette. Naast vermakelijk is dat ook leerzaam, vertelt Barry Bimmerman van ontwerpbureau De Twee Heren. “Kinderen leren echt om buiten de lijntjes te denken”, licht hij toe. “Ze denken verder dan wat ze gewend zijn van een gewone speeltuin, want nu gaat het om een heel speelterrein waar de natuur ook echt een rol bij speelt.”

“Alle leuke dingen die de kinderen verzinnen nemen we mee bij het ontwerp”, vertelt Marieke Rodenbach, medewerker beleidsuitvoering van Gemeente Zoeterwoude. “Alle kinderen in Zoeterwoude kunnen een schets of een mindmap maken en indienen bij ontwerpbureau De Twee Heren.

Voorjaar 2023
Dit voorjaar wordt er nog gewerkt aan het ontwerp. Daarna kan de aanleg van het eiland in de zomer beginnen. Naar verwachting kan er dan vanaf volgend voorjaar gespeeld worden op het natuurspeeleiland.

Kinderen van basisschool Het Avontuur tijdens het ontwerpen van een maquette.

Duurzaamheid Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×