Burgemeester Laila Driessen opende de rolstoel- en rollatorsponsorloop bij Ommedijk. (Video: Robbert Beurse, foto's: Mandana Sotodeh).

NLdoet trapt af in Leiderdorp met rolstoel- en rollatorsponsorloop

In de binnentuin van woonlocatie Ommedijk in Leiderdorp werd vrijdag een rolstoel- en rollatorsponserloop gehouden. Het geld dat werd opgehaald, wordt gebruikt voor de aanschaf van een duofiets. Zorginstantie Gemiva-SVG groep organiseerde het evenement tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag NLdoet.

Organisator Marion Groenewegen was verrast over de opkomst. “Ik had nooit verwacht dat het zo druk zou zijn.” Het rondje werd gemaakt door cliënten van Gemiva met een rollator of rolstoel en een vrijwilliger aan hun zijde.  “Ik zie ze  genieten en dan geniet ik ook”, zegt een van de vrijwilligers overtuigend “En daar doe ik het voor.”

Het evenement begon met een warming-up, daarna kon de sponsorloop van start gaan. De Leiderdorpse Burgemeester Laila Driessen opende de loop door met een van de deelnemers het eerste rondje te lopen. De rest van de deelnemers volgde en maakte het rondje af onder een strakblauwe lucht. “Het is belangrijk dat mensen die binnen zitten door wat voor reden dan ook, naar buiten komen en kunnen genieten van de zon”, vindt de burgemeester.

NLdoet vindt dit jaar op 11 en 12 maart plaats.

Leiderdorp Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×