RC DIOK in actie. (Archieffoto: Ruud van Brecht/tekst: Welmoet Lugt).

Voltallig DIOK wint overtuigend van Hookers

Deelname aan de kampioenspoule is al zeker voor de mannen van DIOK, maar voor de eer wil het Leidse team in eigen huis graag nog een keer vlammen. Tegenstander Hookers uit Hoek van Holland heeft bij winst nog kans op deelname aan de hoogste poule. Maar DIOK laat het zover niet komen.

DIOK heeft voor het eerst in lange tijd weer de beschikking over een complete selectie. Alle internationals die speelfit zijn, staan in de basis. Binnen vijf minuten scoort de van origine Argentijnse Ramiro Camacho in de verre hoek. De conversie gaat, mede door de stevige wind, naast, 5-0. Uit een knappe interceptie maakt vervolgens Mees van Oord tien minuten later een try uit het boekje, 10-0.

Dan is het de beurt aan de Hookers, ook zij scoren in de verre hoek, 10-5. DIOK laat dat niet op zich zitten en antwoordt onmiddellijk. Ross Bennie-Coulson legt de bal handig tussen de palen. De conversie is raak, 17-5. DIOK is goed op dreef en is duidelijk de sterkere ploeg. Het duurt dan ook niet lang of winger Daan van der Avoird zet punten op het scorebord, de conversie van Pierre Mounal is raak, 24-5.

Gallery rugby
In de tweede helft zet DIOK de scorereeks voort, Bennie-Coulson scoort zijn tweede try en de lastige conversie van Mounal is raak, 31-5. Met nog 20 minuten op de klok is het vervolgens Daividas Krecius die met de bal tussen de palen duikt, 38-5.

Vervolgens pakken de Hookers weer het initiatief over en scoren uiteindelijk in de hoek. 38-10. Dan laat DIOK een mooi staaltje gallery rugby zien. Na een mooie combinatie is het uiteindelijk Twan Bell die de eindstand bepaalt. De conversie is raak, 45-10.

Stand Ereklasse
Met de overwinning legt DIOK beslag op de vierde plaats in het klassement van de eerste fase. De top acht uit deze fase gaat door naar de kampioenspoule, waar alle deelnemende ploegen weer op een nulstand beginnen. Op 26 maart gaat deze tweede fase van start. De eerst vier ploegen uit het klassement hebben het voordeel dat ze meer thuiswedstrijden hebben. Voor de kampioenspoule classificeerden zich naast DIOK, RC ’t Gooi, Haarlem, The Dukes, RC Eeemland, CAS RC, Hilversum en het Haagse HRC.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×