De drie winnaars poseren met wethouder Paul Dirkse in het midden
Van links naar rechts: Jakob van der Zon, Paul Dirkse, Fiep Taverne (via tablet) en Jayden Zandbergen (Foto: Buro JP, Leiderdorp)

Vogelverzorgers Jakob en Fiep en basketbalcoach Jayden krijgen Leids Jeugdlintje 2021

Het Leids Jeugdlintje 2021 is voor Jakob van der Zon, Fiep Taverne en Jayden Zandbergen. Zij zetten zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier in voor hun omgeving: Jakob en Fiep bij de vogelopvang en Jayden bij de basketbalclub BS Leiden. Dinsdag reikte wethouder Paul Dirkse in het kantoor van de gemeente Leiden het lintje aan ze uit.

Onder valse voorwendselen werden de drie naar het Stadskantoor gelokt. Daar stond wethouder van Sport Paul Dirkse op ze te wachten met de lintjes. Ze verdienen absoluut lof, vindt hij. Dat blijkt ook uit het juryrapport: ”Jakob (2004) en Fiep (2004) blijven ondanks hun drukke schema’s helpen bij het Vogelasiel. Ze zijn een voorbeeld voor anderen en vullen elkaar uitstekend aan.”

BS Leiden
Jayden Zandbergen (2006) krijgt het Leids Jeugdlintje voor zijn inzet als coach bij basketbalclub BS Leiden. Daar vinden ze hem een absolute topper, aldus het juryrapport. ”Jayden staat elke zaterdag om 9.00 uur klaar, gaat mee naar elke wedstrijd en slaat geen training over. Hopelijk zet hij zich nog vele jaren in voor de club.”

Lockdown
Het Leids Jeugdlintje wordt elk jaar toegekend aan jongeren die zich op een bijzondere manier inzetten voor hun omgeving. Normaal gesproken gebeurt dat in november, op of rond de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Vanwege de toenmalige lockdown vond de uitreiking van 2021 een paar maanden later plaats.

Leiden Maatschappij Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×