Bij de Klaverhal in Zoeterwoude kan nog wel gestemd worden (Foto: Robbert Beurse).

Zoeterwoude sluit stembureau na serie coronabesmettingen

Er kan vandaag niet gestemd worden in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg in Zoeterwoude Dorp. Dat laat de gemeente Zoeterwoude weten. Aanleiding is een serie vastgestelde coronabesmettingen.

“Ik heb de afgelopen twee dagen zes afmeldingen gekregen van stembureauleden die corona hebben. Daarnaast hebben voor het weekend ook al elf stembureauleden zich afgemeld door ziekte en persoonlijke omstandigheden. En het is verplicht om ieder stembureau van vier leden te voorzien”, zegt Janet van der Ree tegen mediapartner Omroep West. Ze is projectleider verkiezingen in Zoeterwoude.

De gemeente Zoeterwoude had geen vervangers meer voor handen. “Alle stembureauleden en leden die al klaar stonden om in te vallen, moesten een digitale cursus volgen om ingezet te kunnen worden in het stemlokaal. Maar veel van deze leden hebben zich dus afgemeld voor woensdag vanwege corona”, verzucht de projectleider van de verkiezingen in Zoeterwoude. “En die opleiding is verplicht, want anders wordt het een zooitje op de stembureaus. Dus wij kunnen niet zomaar andere mensen neerzetten in de stemlokalen.”

Daarnaast kunnen er geen ambtenaren van de gemeente als lid van het stembureau worden ingezet. “Veel ambtenaren van het gemeentehuis zijn bezig met de voorbereiding van de opvang van mensen uit Oekraïne. En er is een team van ambtenaren bezig met het tellen van de stemmen die op maandag en dinsdag zijn uitgebracht op de stembureaus De Eendenkooi en De Klaverhal in Zoeterwoude. Dus die konden wij ook niet inzetten”, legt Van der Ree uit.

Eendenkooi
Kiezers kunnen voor het uitbrengen van hun stem terecht in De Klaverhal of Clubhuis Scouting. Die stembureaus zijn het meest in de buurt van de nu gesloten stemlocatie. “Maar natuurlijk kunt u ook stemmen in buurthuis De Weipoort, De Eendenkooi en in de Goede Herderkerk”, aldus de gemeente Zoeterwoude.

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×