Fractievoorzitter Frank van Noort van de VVD Leiderdorp sluit een coalitie met de LPL uit. Het ontbreekt aan vertrouwen. (Foto: PR).

VVD Leiderdorp sluit coalitie met LPL uit

De VVD Leiderdorp wil niet deelnemen aan een college waarin ook de Lokale Partij Leiderdorp zitting heeft. Dat meldt Frank van Noort die door de nieuwe fractie van de VVD Leiderdorp is gekozen tot fractievoorzitter. De LPL werd bij de verkiezingen de grootste partij in het dorp en is meteen maandag begonnen met een gespreksronde langs de andere partijen.

“In het eerste verkennende gesprek met de fractievoorzitter van de LPL heeft VVD Leiderdorp een gezamenlijk college met de lokale partij uitgesloten”, zegt Van Noort nu. Eerder vertelde fractievoorzitter Hugo Langenberg van de Lokale Partij Leiderdorp gesprek te zijn met de gecombineerde fractie van PvdA en GroenLinks plus nog een andere partij. “Dat is dus niet de VVD”, zegt Martine Breedveld die in de aanloop naar de verkiezingen lijsttrekker was voor de VVD. “Over vertrouwen valt niet te onderhandelen.”

Van  Noort zegt heel stellig deelname aan een coalitie met de LPL niet als optie te zien. “Wij maken ons geen illusies over de formatie. De LPL gaat ook zonder een derde partij verder. Wij doen niet mee aan deze poppenkast. Wij hebben de afgelopen jaren met veel plezier constructief samengewerkt met verschillende partijen. De LPL was voor ons echter geen stabiele en betrouwbare partner.”

Leiderdorp Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×