Laura Delver wil Leiden radicaal vergroenen als remedie tegen de gevolgen van klimaatverandering. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor: Laura Delver van de Partij voor de Dieren Leiden

Nu de stemmen geteld zijn en duidelijk is hoe de nieuwe gemeenteraad is samengesteld, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van die nieuwe raadsleden onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Laura Delver werd met voorkeurstemmen in de Leidse raad gekozen. Ze kreeg 675 stemmen. Bijna twee keer zoveel als de 353 stemmen die nodig waren voor een voorkeurszetel.

Hidde van Slooten van Politiek071 in gesprek met Laura Delver van de Partij voor de Dieren.

Laura Delver laat zich portretteren bij de Burcht in Leiden. “De Burcht diende vroeger als vluchtheuvel, maar terugtrekken in de Burcht volstaat helaas niet meer. Het is onze stadsnatuur die bescherming biedt bij hevige regenval of aanhoudende hitte. Daarom wil ik Leiden radicaal vergroenen”, zegt Delver die in het dagelijks leven marineofficier is.

“Tijdens mijn uitzending in Zuid-Soedan zag ik de impact van droogte en extreme regen van dichtbij. Uit grote zorgen om de ontwrichtende gevolgen van klimaatverandering besloot ik actief te worden bij de Partij voor de Dieren. De enige partij die de klimaat- en biodiversiteitscrisis ook als een crisis behandelt.”

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×