(Foto: Robbert Beurse).

Scouting Zoeterwoude verkoopt weer tuinaarde: voorverkoop was nog nooit zo succesvol

Bijna 150 leden van Scouting Zoeterwoude gingen zaterdag langs de deuren in Zoeterwoude-Dorp en Rijndijk. Ze verkopen zakken tuinaarde en potgrond, die ze direct in de voor- of achtertuin afleveren. De opbrengst wordt gebruikt om de kosten van de scoutingactiviteiten te drukken. “Zo houden we het voor iedereen betaalbaar”, vertelt penningmeester Rutger Luiten.

De verkoop van tuinaarde is een jaarlijkse traditie voor de Zoeterwoudse scouts. “In 2020 en 2021 kon het al gevolg van de coronacrisis niet doorgaan, maar gelukkig rijden we in 2022 weer gewoon met ‘plattekarren’ vol zakken aarde door het dorp”, zegt Luiten opgelucht. De scouting organiseert actie dit jaar voor de 35e keer.


Rutger Luiten vertelt in De avond van Sleutelstad over de tuinaarde actie.

Om enigszins in te kunnen schatten hoeveel zakken aarde en potgrond ingekocht moeten worden, was er vooraf de mogelijkheid om te reserveren. “De voorverkoop was nog nooit zo succesvol als dit jaar. De eerste 1.400 zakken zijn al verkocht”, meldt groepsleider Max van Mil trots.

Of de totale opbrengst ook records breekt wordt niet bekend gemaakt. “Maar ik weet zeker dat het genoeg is om weer allerlei leuke activiteiten te organiseren”, belooft Luiten.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×