Eerste UTTL-games groot succes bij Leiden Atletiek. (Video: Gerry van Bakel en Robbert Beurse).

Eerste UTTL-games bij Leiden Atletiek: 'Geen last van hardlopers op de baan'

Atletiek is meer dan sprinten. Maar de wereld van de werpers blijft meestal buiten beeld van het grote publiek. Vandaar de UTTL-games in de Leidse Hout. Voor talenten, liefhebbers en laatbloeiers. Een dag vol met discus, speer en kogel. Zonder in de weg lopende hardlopers.

Martijn Scheffers en Arjan van Dam organiseerde gisteren voor de eerste keer een werpwedstrijd op de baan van Leiden Atletiek. Met hun Ultimate Throwing Team Leiden timmeren ze al jaren aan de weg en dat willen Scheffers en Van Dam graag delen. “We willen juist aan het begin van het outdoorseizoen zitten om mensen kansen te bieden zich te kwalificeren voor bijvoorbeeld een NK”, zegt Scheffers.

Parijs
Bij de vrouwen is Alida van Daalen duidelijk de sterkste op de onderdelen kogel en discus. De Europees kampioen junioren van twee jaar geleden blijft de concurrentie ver voor. Ze heeft haar zinnen gezet op deelname aan EK en WK. De limieten bij discus liggen boven haar pr, maar ze voelt zich goed. “Het is nog vroeg in het seizoen”, zegt Van Daalen. “Ik denk dat het zeker realistisch is. En over twee jaar wil ik zeker ook naar de Olympische Spelen in Parijs”, zegt de negentienjarige atlete van PAC Rotterdam.

Bij de mannen zijn de broers Rolvink de te kloppen favorieten. Bij kogel is de 16-jarige Yannick Rolvink de betere, bij het discus laat zijn oudere broer Ruben (19 jaar) iedereen achter zich. Voor beide telt vooral de lol in de sport. “Het is gezellig, ik ken hier iedereen,” zegt Yannick Rolvink.

Eitje
Maar niet alleen de jeugd laat zich zien in Leiden. Bij de masters begint het vanaf 35-plus, maar er doen ook 75-jarigen mee. Laatbloeiers die bewust kiezen voor het werpen. Zoals Mia van der Meer. “Mensen verwachten het niet van mij. Zelfs mijn zussen vinden het opmerkelijk. Ik ben hun sterke zus.” Van der Meer zet een nieuw pr neer bij het kogelslingeren. Een flinke verbetering van een meter of vijf. “Dat komt omdat ik nu 75 jaar ben, dan is de kogel lichter. Het is een eitje eigenlijk.”

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×