Automobilisten en fietsers kruisen elkaar in de toekomst niet meer op de Leidseweg. (Archieffoto: Regio15).

Leidseweg wordt tussen Intratuin-locatie en Groote Vink afgesloten

De verkeerssituatie bij De Groote Vink op de grens van Leiden en Voorschoten gaat op de schop. De Leidseweg wordt door de gemeente Voorschoten afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer en door de nieuwbouwwijk ‘Het Fortuyn van Voorschoten’ komt een nieuwe ontsluitingsweg.

Automobilisten vanuit en naar Voorschoten gaan in de toekomst gebruik maken van de bestaande onderdoorgang en kruisen dan niet meer de Leidseweg ter hoogte van Ter Wadding. Op dat punt vonden de afgelopen jaren talloze ongevallen tussen auto’s en fietsers plaats. In de nieuwe situatie rijden de auto’s vanuit Leiden via de nieuwe ontsluitingsweg richting de Trompweg in Voorschoten en vice versa. Ook wordt er een nieuwe rotonde aangelegd. Auto- en fietsverkeer worden op deze manier van elkaar gescheiden.

Op de Intratuin-locatie en naastgelegen gronden verrijst de komende jaren de nieuwe woonwijk ‘Het Fortuyn van Voorschoten’. Daar worden 129 woningen gerealiseerd. De kosten voor de herinrichting van de Groote Vink en omgeving worden gedragen door de gemeenten Leiden en Voorschoten. Ook de provincie Zuid-Holland betaalt mee via een inmiddels toegekende subsidie.

Leiden Voorschoten Herinrichting Groote Vink


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×