Maaike van de Pavoordt won haar beide enkelspelpartijen tegen Westa. (Archieffoto: Wim de Leeuw).

Scylla herpakt zich goed met winst op naaste concurrent Westa

De vrouwen van Scylla hebben een overtuigende overwinning behaald op concurrent Westa. In eigen huis werd het uiteindelijk 5-2 in het voordeel van de Leidse tafeltennisvereniging. Daarmee revancheerde Scylla zich voor de smadelijke 0-7 nederlaag van vorige week tegen koploper SKF.

De wedstrijd tegen Westa is cruciaal voor Scylla om mee te blijven doen om de vierde plek op de ranglijst. De eerste vier gaan door naar de play-of. Daarin zijn veelvoudig landskampioen Dozy Den Helder, regerend kampioen VTV en de huidige lijstaanvoerder SKF vaste waarden.

Afsnoepen
Bij de Limburgse vrouwen was de zeer talentvolle 16-jarige Sara Devos zowel Fang Ning Chen Chen als Esmee van Marwijk de baas. Ze konden nog wel de openingsgame van de Belgische afsnoepen, maar in de resterende games viel voor de Leidse vrouwen geen eer te behalen.

Maaike van de Pavoordt had namens Scylla het geluk om Devos te ontlopen. Zij rekende in haar eerste partij in drie spannende games af met Daantje Lommen en Van de Pavoordt won ook haar tweede wedstrijd. Zowel Van Marwijk als Chen Chen wonnen hun andere enkelspelpartij.  Dat leverde een prettige 4-2 voorsprong op.

Schitterend
Mooiste partij van de dag werd het dubbelspel. Van Marwijk en Chen Chen lieten tegen Davos en Van den Boom schitterende staaltjes tafeltennis zien, maar hun tegenstanders deden vrolijk mee. De eerste game ging nog nipt met 14-16 naar Westa, maar de tweede en derde game waren ruim voor Scylla. De vierde game leek bij 8-10 naar de Limburgers te gaan, maar met vier sterke punten op rij werd het alsnog 12-10. Het bracht de einduitslag op 5-2.  Een belangrijke overwinning in de strijd om plek vier van de Eredivisie.

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×