Cultuur071, uitzending 16-03-2022: Technophilia, ACPA en comedy in Bourbon Street

Al zo’n 35 jaar is in Gebouw I van het LUMC een galerie gevestigd, waar tentoonstellingen van hedendaagse kunstenaars te zien zijn. Op 17 maart jl. is de expositie “Technophilia” met nieuw werk van Margriet van Breevoort geopend. Sandrine van Noort (conservator van de LUMC-galerie) legt uit dat de tentoonstelling de invloed toont van de voortschrijdende techniek op de mens en de natuur. Margriet van Breevoort is in Leiden vooral bekend van haar kunstwerk “Homunculus Loxodontus”, een soort zittende zeeolifant (beter bekend als het mormel) dat inmiddels al vele jaren in de hal van het LUMC is te bewonderen. De expositie is verlengd tot eind juni as.

www.lumc.nl


Joque Mulder in gesprek met Sandrine van Noort.

ACPA (Academy of Creative and Performing Arts) is zowel een onderzoeks- als onderwijsinstituut van de Leidse Universiteit. Het vormt een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst ook in Den Haag. Naast onderzoek in en naar de kunsten, biedt ACPA academisch onderwijs in talloze vakken in Leiden voor de kunststudenten uit Den Haag en kunstonderwijs in Den Haag voor de studenten van de Leidse Universiteit. Rosalien van der Poel (instellingsdirecteur bij ACPA) licht deze unieke samenwerking nader toe.

www.universiteitleiden.nl


Cor Klein in gesprek met Rosalien van der Poel.

Sinds een aantal maanden is aan het Noordeinde 44 in Leiden de pianobar Bourbon Street gevestigd. Elk weekend live piano en elke zondagmiddag live jazz. Met ingang van 30 maart as. wordt een nieuwe loot aan het concept toegevoegd, namelijk een comedy club. Onno Innemee, conferencier, acteur, zanger, Leidenaar en initiatiefnemer van deze club, vertelt hoe dit idee is ontstaan. Uitgangspunt is om in principe elke laatste woensdagavond van de maand stand up comedians een podium te bieden. Volgens Onno het recept voor een gezellige avond waarop veel zal worden gelachen en dat naadloos past bij de Leidse cabarettraditie.

De line-up voor as. woensdag: Daan van der Hoeven (presentatie), Rachid Larouz, Meeuw Roovers, Wilko Terwijn en talent spot Huub Lammerts.

www.bbs-leiden.nl


Joque Mulder in gesprek met Onno Innemee.

Cultuur Interview Leiden #cultuur071 Cultuur leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×