(Afbeelding: Impressie van het nieuwe pand).

Universiteit breidt Campus Den Haag uit met pand Hudson's Bay

De Universiteit Leiden is in gesprek met de gemeente Den Haag en vastgoedontwikkelaar CBRE Investment Management om de campus Den Haag uit te breiden in het voormalige pand van de Hudson’s Bay aan de Grote Marktstraat 48-50/Spui 3. De universiteit wil het voormalige warenhuispand met ingang van 2025 gaan huren voor een periode van twintig jaar.

Vandaag hebben vice-voorzitter Martijn Ridderbos van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden en wethouder Anne Mulder een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met CBRE IM tekende de universiteit een intentieovereenkomst. Volgens Ridderbos is de uitbreiding van de huisvesting van groot belang voor de ontwikkeling van de Campus Den Haag. “Deze gezamenlijke ondertekening bevestigt dat we ons hier met z’n drieën voor zullen inspannen.”

In 2020 hebben de gemeente Den Haag en de Universiteit Leiden een intentieverklaring getekend om de Campus Den Haag van de universiteit uit te breiden. Het was de bedoeling om dit in het Haagse Central Innovation District (CID) te doen. Omdat de bouw van de beoogde locatie in het CID langer op zich laat wachten, terwijl de universiteit op korte termijn ruimte nodig heeft, is verder gezocht naar een geschikte locatie. Die is nu gevonden op loopafstand van de andere gebouwen.

In de strategie die de Universiteit Leiden tot 2030 voor de Campus Den Haag heeft vastgesteld wordt deze doorontwikkeld op het gebied van onderzoek, onderwijs en impact. Volgens bestuurder Erwin Muller van de Campus Den Haag kan de Universiteit Leiden met de beoogde uitbreiding verder groeien in Den Haag. “We kunnen ons dan nog meer inzetten voor interdisciplinair onderzoek en onderwijs met impact voor de stad en de samenleving in bredere zin.”

Leiden Onderwijs Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×