Een van de creaties van de leerlingen. (Foto: Mandana Sotodeh).

Leiden in 2050 volgens de bouwers van de toekomst

De brugklassers van het Da Vinci College Kagerstraat hielden afgelopen maandag en dinsdag in het Stadbouwhuis hun eindpresentatie van het project De Toekomstbouwers. Voor het vak Digitale vaardigheden kregen zij de opdracht om de toekomstige stad Leiden te bouwen met als thema duurzaamheid.

Leerlingen mochten de stad bouwen in de vorm van een fysieke maquette, maar de meerderheid koos voor een virtuele wereld en bouwde de stad in het digitale bouwprogramma Minecraft. “Soms hoor je doemverhalen over de toekomst, maar na het zien van hun creaties heb ik weer hoop”, zegt een van de organisatoren Roosmarijn van de Velde.

Verslaggeefster Mandana Sotodeh in gesprek met leerlingen van het Da Vinci College en de organisatie van het project De Toekomstbouwers

Winnaars
Na acht weken lang gewerkt te hebben aan de opdracht, is de creatie van de leerlingen af. “We hebben een stad met veel groen, zonnepanelen, windmolens, water en leven ontworpen”, legt een van de leerlingen uit. Ze maakten de stad zo duurzaam mogelijk. “Ik vind een duurzame stad belangrijk, daardoor raakt de stad namelijk minder vervuild en dat is beter voor onze gezondheid”, zegt een van de brugklassers.

Tot slot beoordeelden de juryleden de presentaties en kroonden ze de vier groepjes die de opdracht het best hadden uitgevoerd, tot winnaar. De creatie van deze groepjes wordt tentoongesteld tijdens een van de activiteiten van het wetenschapsfestival Leiden 2022.

Cultuur Duurzaamheid Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×