(Video: Robbert Beurse).

Astrid Coene volgt Arjan Bakx op als fractievoorzitter CDA Zoeterwoude

Astrid Coene is de nieuwe fractievoorzitter van CDA Zoeterwoude. Ze volgt Arjan Bakx op die kort na de verkiezingsuitslag opstapte.

Over het vertrek van de Bakx willen zowel Coene als Bakx verder weinig kwijt. “Een verschil van mening heeft hem ertoe doen besluiten om op te stappen. De overwinningsroes was hierdoor heel snel weg”, zegt Coene.

Bakx wil de ervaring vooral achter zich laten: “Ik moet het een plekje geven en de nieuwe raad moet in rust kunnen formeren. Het is onomkeerbaar en geen enkel verhaal, vanuit welke invalshoek dan ook, zal het kunnen veranderen”, verklaart hij.

De drie andere partijen in de Zoeterwoudse gemeenteraad worden de komende jaren voorgezeten door dezelfde personen als in de voorgaande raadsperiode.

Graag in oppositie
Mathieu Paardekooper blijft de voorman van VVD Zoeterwoude. Thea van der Kooi stuurt, ondanks haar hoge leeftijd (ze wordt binnenkort 75 jaar), opnieuw de eenmansfractie van Senioren Belangen Zoeterwoude aan. Bij Progressief Zoeterwoude doet voormalig duo-raadslid Pieter Goossen een stap terug. Myrna van der Poel, met wie Goossen de taak deelde, leidt de fractie de komende vier jaar zelfstandig.

De komende weken gaan de partijen met elkaar in gesprek over de samenstelling van de coalitie. SBZ heeft aangegeven graag in de oppositie plaats te nemen. De andere partijen zien een plek in het college wel zitten.

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×