Pilgrim Nation met Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León, met als gast Luuk van Bree van ZZ Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation over college basketbal en 'March Madness'

Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin bespreken elke maand hun liefde voor de Amerikaanse sport, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers in Pilgrim Nations.

Hoewel de Superbowl alweer ruim een maand geleden is gespeeld, werd de uitzending er toch mee geopend. Tom Brady de beroemde quarterback leek gestopt, maar is daar toch weer op teruggekomen. Verder veel quarterbacks die van team wisselden en de opmerkelijke transfer van Deshaun Watson van Houston naar Cleveland.

Pilgrim Nation met Bart Jan Westerduin, Paco Busteros León en als gast ZZ Leiden-basketballer Luuk van Bree.

Daarna was het college basketbal wat de klok sloeg. March Madness om precies te zijn, het kampioenschap van het college basketbal. Op het moment van de uitzending waren er nog zestien ploegen in het toernooi (bij de mannen en bij de vrouwen).

Het gaat dan over de verrassingen, de favorieten, de outsiders en ’the Cinderella Story’ van het toernooi. Coach K. van Duke, in zijn laatste toernooi, moet eigenlijk het toernooi winnen, hoe gaat zijn team Duke en hij met de druk om. Verder natuurlijk alle bijzaken die tijdens het toernooi hoofdzaken worden.

BNXT-league
In de tweede helft was Luuk van Bree te gast. Van Bree, speler van ZZ Leiden, heeft vier jaar college gespeeld bij Bradley en één keer deelgenomen aan the Big Dance. Hij vertelde over zijn ervaringen, de hype, de gekte, hoe groot het toernooi is en hoe het is om te spelen voor 18.000 toeschouwers, die ook nog allemaal tegen je zijn.

Het slot van de uitzending werd benut om te praten over ZZ Leiden, de BNXT-league en de Europacup, want ZZ Leiden zit in de halve finale.

Kijk hieronder de tweede helft van Pilgrim Nation terug:

De volgende uitzending van Pilgrim Nation is op woensdag 20 april, van 18.00-19.00 uur.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×