(Foto: Robbert Beurse).

Euforische stemming bij eerste raadsvergadering Zoeterwoude: 'We zijn allemaal winnaars'

Tijdens de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad in Zoeterwoude blikten de vier fracties terug op de verkiezingen. Alle partijen zijn erg tevreden en bovendien vinden ze bijna allemaal dat ze gewonnen hebben.

Nadat de nieuwe raadsleden beloofden of zworen dat ze zich integer zullen gedragen keken de verschillende fracties terug op de verkiezingsuitslagen. CDA Zoeterwoude ziet zichzelf als winnaar omdat zij van vier naar vijf zetels groeien.

Progressief Zoeterwoude (PZ) stelt dat ook zij hebben gewonnen omdat zij de meeste stemmen kregen. De voorvrouw van Senioren Belangen Zoeterwoude, Thea van der Kooi, heeft gewonnen omdat zij opnieuw genoeg stemmen kreeg om haar eigen zetel te behouden.

VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper roept zijn partij, als enige, niet specifiek uit tot winnaar. “We hebben de twee zetels die we hadden gehouden, dat is fijn. Maar belangrijker is dat, doordat het CDA er een zetel bij kreeg en PZ er een minder, de VVD weer in beeld komt voor het vormen van een coalitie. We staan open voor het gesprek”, zegt hij in zijn toespraak.

Ketting
De eerste bijeenkomst van de nieuwe raad startte onrustig. Burgemeester Fred van Trigt werd er tijdens de opening van de vergadering door raadsvoorzitter Mathieu Paardekooper op gewezen dat hij zijn ketting niet om had. Volgens de wet is de burgemeester verplicht om tijdens de vergadering van de gemeenteraad zijn ambtsketen te dragen.

Na een snel bezoek aan de gemeentelijke kluis, kon Van Trigt, die nog even grapte dat hij zijn keten gelukkig niet kwijt was, met de eerste raadsvergadering beginnen.

Volgende week donderdag is de eerste reguliere vergadering van de nieuwe raad gepland.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×