(Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden verliest eerste halve finale, maar is nog zeker niet uitgeschakeld

ZZ Leiden heeft de eerste halve finale van de FIBA Europe Cup nipt verloren van het Turkse Bahcesehir College: 71-77. In een kolkende Vijf Meihal kwamen de basketballers van trainer Geert Hammink, ondanks de nederlaag, uitstekend voor de dag. De Zuid-Hollanders hebben nog alle zicht op het bereiken van de finale, de return in Istanbul wacht volgende week.

Beide ploegen kwamen elkaar dit seizoen al twee keer tegen. In de groepsfase van de eerste ronde was de Turkse ploeg tot twee keer toe te sterk voor ZZ Leiden. Sindsdien heeft de Leidse ploeg aardige progressie doorgemaakt, door overtuigend de groepsfase van de tweede ronde en de kwartfinale winnend af te sluiten.

Bahcesehir College deed het ook erg goed. Van de veertien voorgaande Europese duels werd er slechts eentje verloren. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd in Leiden konden de Turken nu wel beschikken over hun twee NBA-troeven Tarik Black en Sam Dekker.

Knallen
Volgende week woensdag krijgt ZZ Leiden kans op revanche, wanneer de return van de dubbele ontmoeting in Turkije gepland staat. Captain Marijn Ververs weet waar het beter moet. “We stonden zeven punten voor met nog één kwart te gaan. We hebben dertig minuten goed gespeeld en die nemen we mee naar Istanbul.”

De ervaren Worthy De Jong denkt dat op bezoek bij Bahcesehir College het fysieke spel beter moet. “Als je daar niet tegenop kan, dan maakt dat uiteindelijk het verschil. We gaan de intensiteit moeten matchen en als we close weten te blijven, dan gaan we echt knallen”, zegt de 34-jarige basketballer tegen mediapartner Omroep West.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×