(Foto: ANP).

Geen record voor Leidse John tijdens NK frikandellen eten: 'De eerste tien gingen nog wel'

Ondanks een goede poging is het John de Vrind uit Leiden niet gelukt om de overwinning te halen op het Nederlands Kampioenschap Frikandellen Eten. Hij ging voor de overwinning met 24 stuks, maar hield het na 13,5 frikandel voor gezien. “Ik kreeg ze niet meer naar binnen.”

Samen met veertien andere deelnemers deed De Vrind een poging om het Nederlandse record van 21 frikandellen in één uur te verbreken. De Vrind verwachtte zelfs dat hij het wereldrecord van 23 wel kon verbreken. Gewapend met een lading droge frikandellen, appelmoes en water om te drinken ging hij de strijd aan, maar uiteindelijk delfde hij het onderspit.

“De eerste tien gingen nog wel, maar daarna werd ik echt misselijk”, vertelt De Vrind de dag na zijn recordpoging tegen mediapartner Omroep West. “Mijn tegenstanders gingen als een kanon. Ik dacht dat ik ze nooit meer kon inhalen, maar ook zij kwamen tot stilstand. Het is niet eens zo dat ik er vol van zat, maar de smaak van frikandellen werd op gegeven moment gewoon heel vies. Ik kreeg hem niet meer naar binnen.”

Mart Hoogkamer
Tijdens zijn poging werd De Vrind aangemoedigd door zijn vrienden, waaronder zijn beste vriend en volkszanger Mart Hoogkamer. “Hij kwam om me eerst te steunen en daarna af te kraken”, lacht De Vrind. Volgens hem waren zijn vrienden ook degenen die hem aanvankelijk aanspoorden om mee te doen aan de wedstrijd. “Ze zeggen altijd dat ik veel kan eten, maar tussen veel eten en veel frikandellen eten zit een wereld van verschil.”

De grote winnaar van de dag was dan wel niet De Vrind zelf, maar de staande records zijn wel verbroken. Die eer ging naar Aart uit ’t Harde, die maar liefst 23 frikandellen wist weg te werken. “Hij harkte ze naar binnen alsof het niets was”, lacht John. Zelf is hij achteraf nog even langs de FEBO gegaan voor een aardbeienmilkshake en een dubbele cheeseburger. Op zaterdag ziet zijn menu er wel iets gezonder uit: “Vandaag eet ik vooral sla.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×