(Foto: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden zakt op ranglijst na verlies in verlenging

ZZ Leiden is de voordelige positie ten opzichte van Heroes Den Bosch kwijt. De Leidse ploeg ging na verlenging ten onder tegen Telenet Giants Antwerp. Met name in het tweede kwart moest de Leidse ploeg de Belgische formatie laten gaan. In de slotfase wist Zorg en Zekerheid Leiden er nog een verlenging uit te slepen. Daarin kwam de formatie van coach Geert Hammink net te kort: 92-96.

De Jong werd met 18 punten (allemaal na rust gemaakt) topscorer bij ZZ Leiden. Tubutis en Dunn (6 assists) kwamen allebei tot 15 punten. Midtgaard kwam niet verder dan vier punten, maar pakte wel 13 rebounds en blockte vijf schoten.

In de Elite Gold-poule in de BNXT league gaat het Belgische Filou Oostende nog steeds aan kop. Heroes Den Bosch staat nu op de tweede plaats en is daarmee ZZ Leiden als hoogst genoteerde Nederlandse ploeg voorbij. Na de Elite Gold-fase, waarin de Belgische en Nederlandse topploegen tegen elkaar spelen, werken de Nederlandse ploegen de play-offs om de landstitel tegen elkaar af. Een hoge positie in de Elite Gold-poule zorgt uiteindelijk voor een gunstige uitgangspositie tijdens de play-offs.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×