(Foto: Chris de Waard).

Zondag geen treinen meer: storing te groot

De treinen gaan vandaag niet meer rijden. De IT-problemen waar NS al sinds begin van de middag mee te maken heeft, zijn te groot om vandaag nog op te lossen. De verwachting is dat morgenochtend grotendeels de normale dienstregeling kan worden opgestart.

De oorzaak van de storing is inmiddels wel verholpen, zo meldt NS. “Maar de impact is heel groot. Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht. Dat vergt tijd. Voor onze reizigers is dit een ontzettend vervelend bericht.”

De IT-storing had invloed op het systeem dat actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Zonder dit systeem is het niet mogelijk om veilig en volgens dienstregeling te rijden. Wanneer er ergens een incident optreedt, dan past het systeem zich daarop aan. Dat was door de storing niet mogelijk.

De internationale treinen ondervinden geen hinder van de storing. Voor informatie over de dienstregeling van andere vervoerders kunnen reizigers de websites van deze vervoerders raadplegen. De reisplanner voor morgenochtend wordt door NS op zondagavond bijgewerkt.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×