(Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Zoeterwoudse kinderen 'darten' met wethouder op omgevingsvisie

Wethouder Ton de Gans ging vrijdag met leerlingen van de basisscholen in Zoeterwoude in gesprek over de omgevingsvisie van de gemeente. Op een dartbord met onderwerpen mochten de kinderen pijltjes gooien. Het vak waarin de pijl terecht kwam, bepaalde het gespreksonderwerp.

“De omgevingsvisie is een beschrijving van hoe iedereen in Zoeterwoude de toekomst ziet. Dus ook de kinderen op de Bernardusschool en Het Avontuur”, vertelt De Gans. De leerlingen gingen met de wethouder in gesprek over duurzaamheid, wonen en gezondheid. Daarna schreven ze hun toekomstdromen op een sticker die ze op een groot bord plakten.

Wie denkt dat deze onderwerpen te moeilijk zijn voor kinderen in de basisschoolleeftijd, vergist zich. “Onderwerpen als duurzaamheid en groen leven juist enorm bij kinderen. Dat belooft wat voor de toekomst van Zoeterwoude!”, besluit De Gans.

De kinderen vertelden dat ze vaak sporten in Zoeterwoude en dat ze het fijn vinden om uit veel verschillende sporten te kunnen kiezen. Ook vinden ze het belangrijk dat er genoeg speeltuinen in de buurt zijn en dat je daar veilig kunt komen. “De leerlingen vinden het fijn dat sommige plekken in de dorpen en het landschap heel groen zijn. Maar als het aan hen ligt, worden sommige plekken nóg groener. Dit gegeven, en de rest van de reacties, gaan we een plek geven in de visie op de toekomst van de gemeente”, beloofde de wethouder.

De Gans zwaait binnenkort af. Het bezoek aan de basisscholen vindt hij een mooi onderdeel van zijn afscheid.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×