In de bus zaten meerdere kogelgaten. (Foto: Regio15).

Gezochte bestuurder bestelbus meldt zich na inrijden op agenten

Een 40-jarige man uit Voorschoten heeft zich rond het middaguur gemeld op een politiebureau. Hij wordt ervan verdacht in de nacht van woensdag op donderdag herhaaldelijk met zijn bestelbus op agenten te zijn ingereden na een geweldsincident in Leiden. Door de politie werden schoten gelost om de man te dwingen te stoppen, nadat een stopteken en het gebruik van zowel pepperspray als een stroomstootwapen geen effect had.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 00.30 uur op de Abtspoelweg in Oegstgeest een bestelbus rijden. Op basis van het kenteken herkenden zij de bus. Die werd namelijk gezocht na een geweldsincident in Leiden. Daar zou een man rond 23.30 uur geweld hebben gepleegd tegen zijn partner en daarna zwaar onder invloed weggereden zijn. De agenten gaven de man een stopteken en vertelden hem dat hij was aangehouden. Daarop gaf de man gas en reed tegen de politiewagen aan, waarna de agenten de achtervolging inzetten.

Pepperspray en stroomstootwapen
Even verderop kwam de bus tot stilstand en reed de bestuurder opnieuw op de agenten in. Zij probeerden de man tot stoppen te dwingen door onder andere pepperspray en het  stroomstootwapen te gebruiken. De man gaf echter opnieuw gas en reed de Haarlemmertrekvaart op in de richting van Voorhout.

Agenten licht gewond
Op de rotonde na het viaduct van de A44 ramde de verdachte nogmaals een politiewagen waarna de politie meerdere schoten losten. Zelfs toen stopte de verdachte niet. de man reed met zijn bus de Leidse Vaart op. Daar liet hij uiteindelijk zijn bus achter. Een zoektocht in de omgeving, met onder andere politiehonden en de politiehelikopter, leidde niet tot zijn aanhouding. Ambulancepersoneel controleerde de lichtgewonde agenten die in de geraakte politiewagens hadden gezeten, niemand hoefde naar het ziekenhuis. Sinds het incident deed de politie onderzoek naar de verblijfplaats van de man. Hij heeft zich uiteindelijk zelf gemeld op een politiebureau waar hij werd aangehouden.

112 Sleutelstad Leiden Oegstgeest Voorschoten Politie schiet op bus


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×