(Foto's: ZZ Leiden Basketball).

Leidse basketballers uitgeschakeld in halve finale

Zorg en Zekerheid Leiden is er niet in geslaagd om de finale van de FIBA Europe Cup te bereiken. Fikse tegenvaller was vooraf dat Einaras Tubutis te ziek was om in Istanboel mee te spelen. Door het uitvallen van Tubutis nam Luuk van Bree zijn plaats in de starting five in.

De Leidse ploeg bleef tot het einde strijden, maar zag Bahcesehir College met scherp van afstand raak schieten. In alle vier de kwarten van de wedstrijd keken de Leidenaren tegen een achterstand aan. Via een ruststand van 46-38 werd het uiteindelijk 90-82 voor de Turken, die een einde maakten een heel mooi Europees seizoen van Zorg en Zekerheid Leiden.

Vooraf was duidelijk dat Zorg en Zekerheid Leiden moest winnen met minimaal zeven punten verschil. Na een dunk van Asbjørn Midtgaard stond die marge na een kleine drie minuten ook daadwerkelijk op het scorebord: 2-9. Driepunters van Jamal Jones (vijf over de hele wedstrijd) en Sam Dekker brachten Bahcesehir al snel weer in de buurt van de Leidse ploeg.

Voorzitter Marcel Verburg laat vanuit Turkije weten trots te zijn op alles dat er gepresteerd is. “Hier eindigt ons Europe Cup toernooi, maar we hebben prachtige wedstrijden gezien en fantastische overwinningen geboekt. Helaas bleek Bahcesehir College te sterk voor ons in de halve finale. Nu gaan we vol op het NL en BNXT kampioenschap.” Verburg spreekt van een waardig afscheid van een prachtig Europees seizoen tegen een uitstekende tegenstander.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×