(Archieffoto: Sleutelstad).

Politie waarschuwt klanten uit dealertelefoon met SMS-bom

Bij een drugsactie in Leiden zijn op 26 februari 2022 twee dealtelefoons in beslag genomen bij een 22-jarige verdachte. Het onderzoeksteam heeft vandaag een sms-bom verstuurd naar de 8500 contacten uit die telefoons. Het gaat daarbij zeer waarschijnlijk om klanten van de drugsdealer uit de regio Leiden en de Bollenstreek. De verdachte komt binnenkort voor de rechter voor de handel in verdovende middelen.

De politie werkte bij het versturen van de sms-bom samen met de gemeente Leiden, Brijder, Stichting De Brug en het OM. Zij willen drugsgebruikers met het bericht bewust maken van de zwarte kant van de drugswereld. De politie geeft de drugsgebruikers een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden. “De telefoonnummers die een sms hebben ontvangen zijn hiervoor eenmalig gebruikt, worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie in onze systemen”, zo laat de politie weten.

Teamchef Dennis van Kommer van de Districtsrecherche Leiden-Bollenstreek: “In onze regio zien we dagelijks dat criminelen misbruik maken van kwetsbare mensen, die door verdovende middelen gebruik afhankelijk zijn van hun dealer. We zien ondermijnende activiteiten. Wij willen laten zien dat er wel degelijk een uitweg is. Je kunt proberen je leven weer op orde te krijgen.”

De politie roept op om vermoedens van drugshandel en ondermijning te melden. “We kunnen dat als overheid niet alleen. We hebben uw ogen en oren nodig”, aldus Van Kommer. Signalen die wijzen op dit soort activiteiten zijn jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers, een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’ of veel aanloop bij een, soms dichtgeplakte, woning, ook op gekke tijden.

Melden kan bij de politie via 0900-8844, de wijkagent, de gemeente of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×