Fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss van Studenten voor Leiden (foto: politiek071)

Studenten voor Leiden: 'Geef ook studenten een energietoeslag'

Jongeren tot 21 jaar en studenten hebben geen recht op de eenmalige energietoeslag. De partij Studenten Voor Leiden vindt dat wrang en heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college. ‘Studenten vallen nu weer tussen wal en schip’, aldus fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss van SVL.

De reden waarom studenten uitgesloten worden van de energietoeslag is Wiegand Bruss niet geheel duidelijk, maar hij gokt dat het door de studielening komt. “Studenten hebben een rentevrije lening, maar door het uitsluiten moeten studenten meer aanspraak maken op deze lening en zich in de schulden werken, terwijl de regeling bedoeld is om minima te helpen en opbouw van schulden te voorkomen. SVL vindt dat oneerlijk, want voor veel studenten komt de prijsstijging van energie heel hard aan.”

Hidde van Slooten in gesprek met Mitchell Wiegand Bruss over de energietoeslag.

Wiegand Bruss wil ook weten welke mogelijke oplossingen er zijn. Hij pleit voor een bredere lobby bij de landelijke politiek vanuit meerdere studentensteden en het lokaal aanpakken van energiearmoede. Om die aan te pakken zet SVL in op isolatie en het strenger aanpakken van huurbazen. Veel verhuurders rekenen de oplopende kosten namelijk door naar de huurders. “Daar moet je als politiek echt ferm tegen optreden.”

SVL ziet in de kwestie rond de energietoeslag ook een rol voor zichzelf weggelegd. Met name wat betreft de communicatie rond de regeling. “Het is ook aan ons om onze achterban te informeren en duidelijkheid te scheppen.”

Advertentie

Leiden Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×