De plek van de nieuwbouwwoningen. (Screenshot: Google Maps).

Extra woningbouwlocatie langs de Rijn in Oegstgeest

Ten zuiden van het nieuwbouwplan Zandenburg in Oegstgeest komt een extra bouwlocatie waar negentien eengezinswoningen en een appartementencomplex worden gerealiseerd. Dat heeft het gemeentebestuur van Oegstgeest donderdag bekend gemaakt.

Langs Zandenburg loopt de Rhijnhofweg. De woningen die daar een entree krijgen, worden aan de Rhijnhofweg geadresseerd. Voor de achterliggende woningen en het appartementencomplex moest nog een straatnaam worden vastgesteld.

Kronenburg, Luchtenburg, Tulpenburg, Wickenburg en Zandenburg waren al namen van nieuwbouwlocaties langs de Rijn in Oegstgeest. Ze zijn genoemd naar VOC-schepen die naar buitenplaatsen zijn genoemd. De namen zijn van noord naar zuid op alfabetische volgorde toegekend. Omdat er nog een plek bijkomt onder Zandenburg moest de gemeente Oegstgeest aan de bak om een naam te bedenken met een Z. Het is Zuiderburg geworden.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×