ZZ Leiden wist de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe te trekken (Foto's: Marja van Tilburg).

ZZ Leiden wint en kwalificeert zich voor halve finale play-offs

Zorg en Zekerheid Leiden heeft woensdagavond het Belgische Belfius Mons-Hainaut verslagen. De overwinning werd pas in de tweede helft veilig gesteld, nadat de ploeg in het eerste deel van de wedstrijd op achterstand stond. Met de overwinning stelt ZZ Leiden een plek voor de halve finale van de play-offs veilig.

ZZ Leiden toonde in de derde wedstrijd tegen Belfius Mons-Hainaut twee gezichten. In de eerste helft lukte er vrij weinig en werd de Leidse ploeg opeen 31-46 achterstand gezet. In de tweede helft speelde ZZ Leiden veel agressiever en werd de ring ook meer aangevallen. Via een 26-0 run kwam ZZ Leiden op een 58-52 voorsprong om de wedstrijd in veilige haven te loodsen: 74-66

Zelden zal een wedstrijd zo overduidelijk twee gezichten hebben laten zien als dit duel van ZZ Leiden tegen Belfius Mons-Hainaut. In de eerste helft lukte er bij ZZ Leiden vrij weinig. De Belgische formatie, die al twee keer eerder van ZZ Leiden had verloren, speelde frank en vrij en pakte een ruime voorsprong. In de tweede helft kantelde de wedstrijd.

Heroes
Voor de derde keer was ZZ Leiden dus te sterk voor Belfius Mons-Hainaut. Een belangrijke zege ook om op voorsprong te blijven ten opzichte van Heroes Den Bosch. Met deze zege kwalificeerde ZZ Leiden zich al wel voor de halve finale van de play-offs. De nummers 1 en 2 van de Nederlandse teams beginnen de play-offs namelijk in de halve finale.