Onder meer deze eieren worden verstopt (Foto's: Rob Heemskerk).

Van Haaswijk naar Paaswijk: '450 eieren verstopt'

450 gekleurde eieren verstopt tussen het gras en honderd kinderen op zoek naar het gouden ei. De wijk Haaswijk in Oegstgeest verandert op eerste paasdag in Paaswijk. Op deze Christelijke feestdag viert men de wederopstanding van Jezus Christus, maar hoe je deze dag viert is voor iedereen verschillend.

In Oegstgeest wordt het feest gevierd met een zoektocht naar het gouden ei. “De eieren worden voor de jonge kinderen verstopt in het Hotzpark. Er is maar één goud ei in het spel en het is aan de kinderen de taak om deze zo snel mogelijk te vinden”, legt organisator Rob Heemskerk uit.

Speurders
De speurtocht wordt voor de 30ste keer gehouden. “Het is een beetje traditie geworden”, zegt Heemskerk. “Vorig jaar werd het ei binnen twintig minuten gevonden, of het dit jaar sneller kan is afhankelijk van de speurders.”

“De winnaar krijgt een grote paashaas en een waardebon van mijn snackbar, de rest van de kinderen krijgt een zakje snoep en een waardebon voor een ijsje”, zegt Heemskerk.

De zoektocht begint op zondag om 9.00 uur. “We bekostigen alles zelf, het kost de deelnemers niks”, aldus Heemskerk.

Vorige keer zag de zoektocht er zo uit.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×