De Rendierenloopcommissie is helemaal klaar voor de zomer editie. (Foto: Marcel Boskamp).

Inschrijving zomereditie Rendierenloop geopend

Twee jaar achterelkaar moest Voorschoten’97 de reguliere editie van de Rendierenloop afgelasten vanwege de coronacrisis. De organisatie richt zich nu volledig op een speciale editie op zondag 26 juni. Het thema kerst maakt plaats voor de zomer met volop (sportieve) verrassingen. De inschrijving is geopend.

In 2019 organiseerde de werkgroep nog de Rudolphs Rode Speurneus Editie. De deelnemers gingen op pad met een app op een zelfgekozen moment in de kerstvakantie. Vorig jaar kwam de afgelasting pas enkele weken voor het evenement. Omschakelen naar de puzzeltocht kon toen niet meer. Voorschoten’97 richtte daarom de pijlen op een bijzondere editie in de zomer, die aansluit bij het programma rondom het 25-jarig jubileum van de club.

Zwembroek
Net als voorgaande jaren is de start en finish bij Voorschoten’97. Deelnemers kunnen de route van ongeveer 8 kilometer wandelen of hardlopen. Onderweg komen ze allerlei activiteiten en gezelligheid tegen met het thema ‘zomer’. Ook zijn er diverse atletiekonderdelen onderweg uit te proberen. Atletiek is tenslotte een echte zomersport.

Het evenement begint met de traditionele kids funrun. Kinderen tot en met twaalf jaar leggen een route af van ongeveer 1 kilometer langs de verschillende verenigingen op Sportpark Adegeest. Uiteraard is mascotte Rendolph, dit keer in zwembroek, er ook weer bij.

De kids funrun begint om 15.00 uur. Daarna is het de beurt aan de wandelaars (16.00 uur) en hardlopers (16.30 uur). Ook na de finish blijft Sportpark Adegeest in zomerse sferen met een mini-zomermarkt.

Deelname kost 10 euro voor de wandelaars en hardlopers. Voor kinderen tot en met twaalf jaar zijn de kosten 5 euro. Gezinnen kunnen zich inschrijven voor een totaalprijs van 25 euro. Iedereen die zich al had ingeschreven voor de kersteditie blijft ingeschreven. Meer informatie en inschrijven via www.rendierenloop.nl.

Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×