(Video: Maarten Mulder, foto's: Sleutelstad).

Karatekampioenen inspireren jeugd bij eerste editie Topaz Cup

“We hebben veel talent in Nederland, maar het niveau moet omhoog.” Voormalig wereldkampioen karate Babak Goudarzi heeft grote ambities met de lokale karatejeugd – op termijn hoopt hij dat een internationale kampioen uit Leiden opstaat. Om die ambities te helpen verwezenlijken organiseerde hij een trainingskamp, geleid door drie grootheden in de sport, met aansluitend de eerste editie van de Topaz Cup.  Een karatetoernooi met name gericht op de jeugd. Afgelopen zaterdag vond deze plaats in de sportzaal van het Da Vinci-college aan het Bètaplein.

In verschillende leeftijdscategorieën namen jongens en meisjes het tegen elkaar op in de kumite, de vechtsportvariant van karate waar je met welgemikte trappen de tegenstander moet proberen te raken, en de kata, een vorm waarbij het zo goed mogelijk uitvoeren van specifieke karatebewegingen het uitgangspunt is. Naast Reanne van Kleef en Rik van der Geest, respectievelijk topsport- en breedtesportcoördinator, was ook taekwondogrootheid Gerard van den Berg aanwezig om de prijzen uit te reiken.

Voorafgaand aan het toernooi organiseerde Goudarzi, nu zo’n vijf jaar woonachtig in Nederland nadat hij moest vluchten uit zijn thuisland Iran, een trainingskamp. Olympisch kampioen Sajjad Ganjzadeh uit Iran, de Japanse oud-wereldkampioene Ayumi Uekuesa en de Georgische huidig wereldkampioen Gogita Arkania verzorgden clinics. Eerder in de week werden er ook kennismakingslessen gegeven aan meer dan honderd Leidse basisschoolleerlingen.

De beste karateka van de Topaz Cup was de Belg Amir Khani. Hij won in zowel de open klasse als in zijn leeftijdsklasse.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×