Willem Joosten is weer gewoon ondernemer. Dinsdagavond nam hij afscheid als wethouder namens de VVD Leiderdorp. (Foto: Chris de Waard).

Wethouder Willem Joosten neemt afscheid van Leiderdorpse politiek

De benoeming van de nieuwe wethouders van Leiderdorp betekende dinsdagavond ook het afscheid van Willem Joosten als wethouder. Joosten was de afgelopen vier jaar wethouder voor de VVD Leiderdorp, daarvoor was hij ook twaalf jaar raadslid.

In de raad klonk bij zijn afscheid vooral lof voor zijn gedrevenheid, zijn drang om raad, burgers en ondernemers te betrekken, zijn zichtbaarheid en het enthousiasme dat hij uitstraalde.

Burgemeester Laila Driessen en de fractievoorzitters memoreerden de vele projecten en zaken waar Joosten zich voor ingezet had. Met name was er veel waardering over de besluitvorming voor de Leidse Ring Noord, een dossier dat zich jarenlang voortsleepte, en de start van de herontwikkeling van de Baanderij.

Joosten zelf keek met plezier terug op het contact met bewoners en ondernemers. Onder zijn meest bijzondere projecten noemde Joosten de Baanderij en het Amaliaplein: de ontwikkeling van het Amaliaplein had hij van start tot het einde meegemaakt, tot aan de opening van de speeltuin eerder die dinsdag. Die laatste opening deed Joosten in zijn kenmerkende stijl, vol enthousiasme met oranje stropdas.

Bij zijn afscheid kreeg Willem Joosten onder andere een Leiderdorpse dakpan uit handen van burgemeester Laila Driessen. 

Advertentie

Leiderdorp Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×