Cultuur071, uitzending 16-04-2022: Cultuurplatform Leiderdorp, de nieuwe Stadsdichter, Filmtheater Voorschoten 75 jaar en een directiewisseling bij BplusC

Vorig jaar november werd Cultuurplatform Leiderdorp opgericht. Bob Reidsma, een van de oprichters, wil met dit initiatief bereiken dat de individuele activiteiten van de diverse culturele instellingen in het dorp meer worden verbonden, zodat de impact van die activiteiten substantieel kunnen worden vergroot. Van culturele eilandjes naar een culturele archipel. Daarnaast wil het platform hét aanspreekpunt worden voor de gemeente waar het de Leiderdorpse cultuursector betreft. Het Cultuurplatform werkt met betrekking tot deze ambities nauw samen met Anne-Pauline van der A, de cultuurcoach die sinds september jl. actief is in Leiderdorp.

Voor meer informatie mail: b.y.reidsma@hccnet.nl


Jos Nijhof in gesprek met Bob Reidsma over Cultuurplatform Leiderdorp.

Op 11 april werd – tijdens een drukbezochte bijeenkomst in de Leidse bibliotheek – Zoë van de Kerkhof gekozen tot de nieuwe Stadsdichter van Leiden, als opvolgster van Marianne van Velzen. Aanvankelijk was Zoë helemaal niet van plan om stadsdichter te worden, maar een optreden op de Burcht gaf zo’n kick dat ze vanaf dat moment zeker wist: dit wil ik. Zoë draagt op de haar zo kenmerkende enthousiaste wijze een drietal van haar gedichten voor.

www.leidsliterairlandschap.nl


Jos Nijhof in gesprek met Zoë van de Kerkhof, de nieuwe Stadsdichter.

Filmtheater Voorschoten is meer dan alleen een bioscoop. In de ruime zaal (een voormalige schoolaula) worden regelmatig ook theatervoorstellingen en muziekoptredens geprogrammeerd. Bob Blöte, programmeur bij het filmtheater, vertelt o.a. over de huidige en eventueel toekomstige huisvesting van de bioscoop. Daarnaast gaat hij in op het uitgebreide programma dat in het kader van het 75-jarig jubileum te zien is, waarbij hij met name wijst op de tiendelige Chaplin-cursus.

www.filmtheatervoorschoten.nl


Cor Klein in gesprek met Bob Blöte over Filmtheater Voorschoten.

Willem van Moort kijkt terug op zijn werkzame leven in Leiden, eerst als directeur van de Streekmuziekschool en na de oprichting van BplusC als directeur/bestuurder van deze grootste culturele instelling in Leiden. Hij gaat o.a. in op de stand van zaken rond de doorontwikkeling van het aanbod en de mogelijke toekomstige huisvesting van BplusC. Per 1 mei as. draagt hij het directeurschap formeel over aan zijn opvolger, Willem van den Broek. Daarna werkt Willem van Moort in het kader van de overdracht nog even samen met zijn opvolger om vervolgens per 1 juli as. met pensioen te gaan.

www.bplusc.nl


Cor Klein in gesprek met Willem van Moort.

Advertentie

Cultuur Interview Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×