Folder Wetenschapsdag Aarde in de modder, met paarse plantjes ernaast
(Foto: Hortus Botanicus)

Deze zaterdag in de Hortus: Wetenschapsdag van de Aarde

De Leidse Hortus Botanicus staat deze zaterdag in het teken van de wetenschap. Het is een van de activiteiten op het programma van Leiden 2022: European City Science. De bezoeker ontdekt door lezingen, tentoonstellingen en marktkramen die dag volgens de organisatie ‘meer over onze planeet en het netwerk van leven in de aarde.’ De nieuwe horecagelegenheid het Talcotthuisje is voor de eerste keer open.

Directeur van de Hortus Paul Keßler neemt op de Wetenschapsdag het eerste exemplaar van het nieuwe stoepplantjesalbum in ontvangst. “Dat is een plakboek waar je gevonden stoepplantjes in kunt plakken”, vertelt hij. “Je komt ze tegen voor de voordeur, op de stoep. We zijn er vaak blind voor, maar als je goed kijkt, zijn ze wonderbaarlijk. Ze helpen ons in de stad om zuurstof te produceren en ongewilde gassen juist aan te trekken.”


Directeur van de Hortus Paul Keßler over Wetenschapsdag van de Aarde

Voor iedereen leuk
De bezoeker hoeft zich niet af te laten schrikken door het woord ‘wetenschap’. “Het is voor de leek prima te volgen”, aldus Keßler. “De lezingen zijn voor een breed publiek, zeker niet alleen voor wetenschappers. En de kramen en andere activiteiten zijn zeker voor iedereen leuk.”

Ook de jonge bezoekertjes hoeven zich niet te vervelen op de Wetenschapsdag. “Er zijn allemaal activiteiten voor kinderen”, vertelt Keßler. “Ze kunnen bijvoorbeeld geurspelletjes doen bij ‘Kloddertje Roze’ of fossielen bekijken.” ’s Middags kunnen bezoekers een rondje stoepplantjes lopen, om het nieuwe stoepplantjesalbum meteen te vullen.

Geen apart kaartje nodig
De Wetenschapsdag van de Aarde is op zaterdag 23 april te bezoeken van 10:30 tot 16:00 in de Hortus Botanicus. Een apart kaartje is niet nodig voor een bezoek. Een gewoon ticket, Museumkaart of Vriendenkaart is voldoende. Het programma en verdere informatie zijn te vinden op de website.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×