Loek Brussé is dinsdag op 91-jarige leeftijd overleden. (Familiefoto).

Zeilmaker Loek Brussé (91) overleden

De Leidse zeilmaker Loek Brussé is dinsdagmiddag op 91-jarige leeftijd overleden. Lodewijk Bernardus Brussé zoals hij voluit heette, werd op 5 september 1930 geboren in hetzelfde pand als waar hij ook een groot deel van zijn hele privé- en werkzame leven doorbracht.

Loek woonde boven zijn zeilmakerij aan de Middelweg waar zondagmiddag ook afscheid van hem kan worden genomen. “Pa is thuis, in zijn werkplaats”, staat op de rouwkaart en dat zegt eigenlijk alles. Zijn werk was zijn leven en dus ging hij nooit met pensioen. Ook de laatste jaren was hij nog regelmatig in de zaak te vinden. Die zaak is nog veel ouder, want Loek trad destijds in de voetsporen van zijn vader die op hetzelfde adres een zadelmakerij runde. Voor die bedrijfsovername was Loek verkoper bij V&D en Sporthuis Centrum.

 

In september 2020, toen Loek Brussé 90 werd, verrasten familie en buren hem met een optreden van het draaiorgel van Fabian Krul. Zo kon dat heugelijk feit ondanks de coronamaatregelen toch vrolijk gevierd worden, op straat voor de deur. Het orgel speelde ‘Lang zal hij leven’ voor de krasse knar. (Foto’s: Emile van Aelst).

Naast het werk was Loek fanatiek sporter. Hij speelde veertig jaar bij Handbal Vereniging Leiden (HLV), dat later op ging in Saturnus. Ook bleef hij tot op het laatst actief door met een vaste groep regelmatig (duin)wandelingen te maken.

Zondag 24 april tussen 15.00 en 17.00 uur zijn bekenden welkom om afscheid te nemen in de zeilmakerij aan de Middelweg 32 in Leiden. Maandag vindt de crematie in besloten kring plaats.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×