Burgemeester Van Trigt bedankt oud-wethouder Ruud Bouter (Foto's: Robbert Beurse).

Ruud Bouter moet afscheid nemen als wethouder Zoeterwoude

Na de gemeenteraadsverkiezingen is Progressief Zoeterwoude (PZ) buiten de coalitie gevallen en dat betekent dat Ruud Bouter niet verder kan als wethouder. Maandagavond werd er afscheid genomen van Bouter als wethouder.

Voor Ruud Bouter (PZ) kwam zijn afscheid als een verrassing. PZ had immers de meeste stemmen behaald, maar het CDA had na de verkiezingen wel evenveel zetels. In tegenstelling tot Ton de Gans, die voor de verkiezingen had aangegeven te stoppen als wethouder en vorige week afscheid nam, was Ruud Bouter graag doorgegaan als wethouder. “Ik heb vier jaar wethouderschap achter de rug, dat is meestal zaaien,” zegt Bouter. “En dan vier jaar oogsten. Ik had graag nog een heleboel klussen willen realiseren.”


Robbert Beurse in gesprek met oud-wethouder Ruud Bouter en Burgemeester Fred van Trigt

Aimabel
Bouter vindt het jammer dat het vorige college niet voortgezet wordt. Desondanks kan hij zijn persoonlijke teleurstelling een plek geven. “Het gaat niet om de poppetjes. Het gaat om het belang van Zoeterwoude en dat te doen wat goed voor Zoeterwoude is. Daar moet ik me gewoon bij neerleggen.”

Na het afscheid van Ton de Gans vorige week moet burgemeester Fred van Trigt ook afscheid nemen van zijn andere wethouder. Hij waardeerde Bouter als een aimabele collega, die altijd beschouwend naar zaken bleef kijken en met wie hij er altijd uitkwam. “Hij heeft een mooie verdienste in het sociaal domein en de buitenruimte gehad”, zegt burgemeester Van Trigt. “Ook door hem is Zoeterwoude een stukje mooier geworden.”

Stierenbeeld
Als dank voor zijn werk als wethouder kreeg Bouter een klein beeld van een stier, een verwijzing naar het stierenbeeld op het dorpsplein waar Bouter zich voor had ingezet. Daarnaast gaf burgemeester Van Trigt een rode zwembroek cadeau, met daarbij de uitnodiging om dit seizoen het Zoeterwoudse zwembad te openen.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×