(Video: Robbert Beurse).

Ganzenbord en Gouden Klaver bij afscheid wethouder De Gans

Afscheid nemend wethouder Ton de Gans is onderscheiden met de Gouden Klaver van de gemeente Zoeterwoude. Tijdens zijn afscheidsreceptie kreeg De Gans het eerbewijs, ten overstaan van collega’s, familie en vrienden, opgespeld door burgemeester Fred van Trigt. De Gouden Klaver wordt uitgereikt aan inwoners die zich in bijzondere mate hebben ingespannen voor Zoeterwoude.

“Ton neemt vandaag definitief afscheid”, vertelt Van Trigt. De Gans neemt na acht jaar wethouderschap en daarvoor vier jaar raadslid te zijn geweest afscheid. “In zijn periode van raadslid en later als wethouder heeft hij zich ongelofelijk betrokken ingespannen voor Zoeterwoude. Dat willen we belonen met de Gouden Klaver.”

Ganzenbord
Voorafgaand aan de receptie maakten de scheidend wethouder en zijn collega’s een bijzondere fietstocht door Zoeterwoude. “Met een ‘Ton de Ganzenbord’ in de hand gingen we op de fiets langs bij de projecten waar ik mij voor heb ingezet. Erg leuk”, vindt De Gans. De wethouder legde de tocht niet op zijn eigen fiets maar per ‘participatiebakfiets’ af. “Voorzien van een Gans natuurlijk.”

Ganzennest
De achternaam van de wethouder bleek bepalend voor het thema van de rest van de dag. Naast dat de uitgedeelde gebakjes voorzien waren van gansjes van marsepein is langs het Molenpad een ‘Ganzennest’ onthuld. “In de groenstrook zijn extra bloemen en planten gezaaid om deze nog bij-vriendelijker te maken. Als aandenken aan de wethouder die biodiversiteit altijd hoog in het vaandel had staan hebben we de plek Ganzennest genoemd”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.

De zitplek bij het Ganzennest is direct omgedoopt tot ‘Bouterbankje’, naar wethouder Ruud Bouter die eveneens vertrekt. Van Bouter wordt maandag afscheid genomen.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×