De vrouwen van ZVL-1886 waterpoloteam strijden komend weekend om een plek in de finale van het bekertoernooi van de eredivisie. (Foto: ZVL-1886).

Waterpolovrouwen ZVL-1886 klaar voor halve finale bekercompetitie: 'We zijn superstrijdvaardig'

Komend weekend is het erop of eronder voor het vrouwenteam waterpolo van ZVL-1886. Twee goede wedstrijden tegen De Zaan kunnen een finaleplaats opleveren in het bekertoernooi. Coach Iefke van Belkum weet dat haar team alles zal geven. “We kunnen winnen van De Zaan.”

Voor Van Belkum hangt het succes van dit seizoen niet af van een finaleplaats. Zij vindt dat het team zich goed heeft laten zien. “We zijn gegroeid in het afgelopen jaar, dat hebben we laten zien in de play-offs van de gewone competitie en ook doordat we ons overtuigend hebben geplaatst voor deze halve finale.”

Kijk en luister hieronder het interview van Sport071-presentator Gerry van Bakel met Iefke van Belkum:

De Zaan is geen onbekende voor Van Belkum en haar team. In de reguliere competitie speelden de ploegen al meermaals tegen elkaar en elke keer waren het de vrouwen van De Zaan die aan het langste eind trokken. “We hebben in de competitie niet van ze gewonnen, maar wel elke wedstrijd laten zien dat we een geduchte tegenstander zijn. Verder zitten wij nu in een groeifase, terwijl De Zaan net terugkomt van een verloren kampioenschap. Het is lastig als je als eerste geplaatst de play-offs ingaat en dan met een zilveren medaille eruit komt in plaats van een gouden plak en een schaal.”

Vuur
Van Belkum hoopt dat het momentum aan de kant van ZVL zal blijven. “We gaan er alles aan doen in ieder geval en dan moet blijken of dat genoeg is.” De Zaan heeft drie zeer gelouterde speelsters in het team. Het is zaak die drie aan banden te leggen en zo te voorkomen dat ze de lijnen kunnen uitzetten. Onze kracht is meer het collectief en dat is geen geheim. We zijn super strijdvaardig en gaan voor elkaar door het vuur.”

De halve finale gaat over twee wedstrijden: zaterdag eerst thuis en dan een dag later in Zaandam. “Ik heb niet direct een voorkeur. Wij hebben goede resultaten behaald in de wat grotere zwembaden met meer breedte, omdat we veel snelheid in de ploeg hebben. Maar we hopen natuurlijk wel op thuisvoordeel met veel publiek.”

Kapers
Ook het volgend seizoen zal Van Belkum het vrouwenteam van ZVL-1886 coachen. “Die evaluatie is al geweest. Ik hoop ook dat het team bij elkaar blijft. Maar dat is uiteindelijk een zaak van elke speelster zelf.” Keepster Janieke Oosting maakte vorige week haar debuut in het nationale team en dat kan altijd kapers op de kust opleveren. “Ik vind het fijn voor Janieke dat ze is geselecteerd en ook heeft gespeeld. Ze heeft daar heel hard voor gewerkt en ik denk dat ze met een hele goede boost terugkomt. Ze is op tijd terug om mee te spelen tegen De Zaan. Mocht zij of iemand anders denken elders beter op haar plek te zijn, dan is het aan de speelster zelf om een keuze te maken.”

Of er uitgevlogen oud-spelers van ZVL komend seizoen terugkeren naar Leiden kon Van Belkum nog niet zeggen. “Het is wel altijd mooi als dat gebeurt.”

Zaterdag 30 april speelt ZVL-1886 tegen De Zaan in zwembad De Zijl, aanvang 17.00 uur. Publiek is van harte welkom.

 

 

 

 

 

 

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×