Archieffoto van een AED (Foto: Chris de Waard)

Na corona weer cursus reanimatie voor inwoners Oegstgeest

De EHBO Vereniging Oegstgeest biedt de cursus reanimeren weer aan. Door corona was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk om deze cursus te houden.

Tijdens de training leren de deelnemers een hartaanval te herkennen en hoe ze vervolgens moeten handelen. Ook wordt het aansluiten en bedienen van een AED, een automatische externe defibrillator, behandeld.

Na het succesvol afronden van de cursus krijgen de deelnemers een certificaat en kunnen ze zich laten registreren als burgerhulpverlener. Als er via 112 een melding van een hartstilstand binnenkomt, worden burgerhulpverleners in de omgeving opgeroepen om te reanimeren of een AED te halen.

Advertentie

Nieuws Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×