(Foto's: Chris de Waard).

Leidse Iftar dit keer aan de Aalmarkt

De 2022-editie van de Leidse Iftar werd donderdagavond gehouden aan de Aalmarkt in Leiden. In eerste instantie waren de tafels buiten opgesteld, maar al snel koelde het buiten zo sterk af dat werd besloten om de tafels naar binnen te verplaatsen. Zo schoof iedereen even na 21.00 uur aan in de expeditieruimte van de Stadsgehoorzaal.

Enkele tientallen mensen waren op de gezamenlijke maaltijd afgekomen. Die was ook dit jaar weer georganiseerd door de Turkse Ondernemersvereniging Rijnland (TOVER) en de Marokkaanse ondernemers in Leiden. Wederom was er een samenwerking met de Stadsgehoorzaal. In de keuken werden de verschillende gerechten opgewarmd.

Met de Leidse Iftar wordt door de islamitische gemeenschap gevierd dat de Ramadan bijna ten einde is. De Turkse imam Hasan Inan ging voor in het gebed. Daarna werd het vasten gezamenlijk gebroken, zoals dat wordt genoemd. Zondag is de laatste dag van de Ramadan.

Een jaar geleden werd de iftar in de stadsgehoorzaal zelf gehouden. In verband met corona was toen maar een beperkt aantal mensen welkom en moesten andere geïnteresseerden het doen met een livestream of tv-uitzending.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×