Maaike van de Pavoordt kwam terug van een 0-2 achterstand. (Foto: NTTB).

Vrouwen Scylla door naar play-offs

De Dames 1 van Scylla hebben dit weekend de play-offs van de eredivisie tafeltennis bereikt. Tegen hekkensluiter Tanaka werd ruimschoots gewonnen, waarmee Scylla over twee weken mag aantreden tegen de nummer 1 van het reguliere seizoen: Dozy Den Helder/Noor. Met het bereiken van de play-offs heeft Scylla zich ook verzekerd van eredivisie voor het volgende seizoen.

In de eerste wedstrijd in eigen huis kwam Maaike van de Pavoordt zaterdag op een 0-2 achterstand; de eerste twee games gingen met het kleinst mogelijke verschil naar de tegenstander uit Etten-Leur. Dat werd het moment dat de Leidse motor op gang kwam en de rest van de dag niet meer stopte.

Van de Pavoordt vocht zich terug en wist de wedstrijd met 3-2 te winnen. In de wedstrijden daarna werd er door Dames 1, waar Esmee van Marwijk en Fang Ning Chen Chen dit weekend ook voor Scylla speelden, geen game meer verloren. Een afgetekende 7-0 overwinning verzekerde Scylla van een plek in de play-offs.

Stunt
In deze play-offs neemt Scylla het over twee weken in de halve finale op tegen Dozy Den Helder/Noor. Uit in Den Helder zal moeten blijken of de Leidse formatie net als vorig jaar voor een stunt kan zorgen tegen de favoriet voor het landskampioenschap en zich zal plaatsen voor de finale.

Wat in ieder geval al zeker is, is dat Scylla ook volgend jaar in de eredivisie speelt. Na de zomer gaat het aantal vrouwenteams in de eredivisie van het tafeltennis terug van acht naar zes, waardoor er dit seizoen een versterkte degradatie is voor de nummers 5 t/m 8 uit de eindstand. Met een plek in de halve finale hoeft Scylla daar niet meer over na te denken.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×