Het resultaat van vorige edities is veelbelovend. (Archieffoto: PR).

Project Bloemenzee leert kinderen kweken

Project Bloemenzee Zoeterwoude is weer van start gegaan. De Zoeterwoudse Tuincommissie bracht bij drie groepen 5 van de Zoeterwoudse basisscholen voor elke leerling een pot met jonge plantjes. Deze planten gaan ze opkweken tot uiteindelijk een mooie bloemenzee ontstaat.

De leerlingen kregen bij de plantjes ook een instructie waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe ze de plantjes goed verzorgen. “Door dit initiatief krijgen de scholieren een aantal extra praktijklessen biologie en kunnen ze ervaren hoe het is om voor planten te zorgen”, zegt Peter de Groot, voorzitter van Tuincommissie Zoeterwoude. “Wij kijken uit naar eind juni, wanneer de resultaten kunnen zien van deze jonge bloemenzee-kwekers, wat zij thuis hebben opgekweekt.”

De finale van het project vindt plaats in het gemeentehuis. Vier leerlingen per groep 5 kunnen zich daarvoor plaatsen. De Zoeterwoudse Tuincommissie kiest dan samen met de burgemeester de leerling uit met de mooiste bloemenzee.

De gevulde potten met planten die de leerlingen gaan opkweken. (Foto: PR).

Advertentie

Onderwijs Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×