Meedoen aan de Grote Optocht is nóg leuker dan toekijken. (Archieffoto: Sleutelstad).

3 October Vereeniging zoekt figuranten voor Grote Optocht

Er is volgens de 3 October Vereeniging maar één ding nóg leuker dan kijken naar de Grote Optocht tijdens Leidens Ontzet. En dat is zelf meedoen. “Dat is namelijk onvergetelijk”, zo meldt de optochtcommissie die is begonnen met het werven van figuranten voor de optocht die op maandag 3 oktober door Leiden trekt.

De 3 October Vereeniging is op zoek naar enthousiaste mensen die op 3 oktober als figurant mee willen lopen. “Zit er in jou een prinses, watergeus of tijger verstopt? Ontdek hoe leuk het is om een paar uur iemand anders te zijn.” De figuranten worden voor deelname gekleed, gekapt en geschminkt.

Ter voorbereiding op de Grote Optocht wordt er op zaterdag 21 mei een figurantendag georganiseerd. Iedereen die zich voor die tijd inschrijft, krijgt daar te horen in welke groep je bent ingedeeld. Ook kunnen de figuranten dan meedenken en praten over hun eigen rol, kleding en choreografie.

De Grote Optocht start en eindigt bij het Bonaventura College aan de Burggravenlaan 2 in Leiden. Inschrijven kan tot 8 juli via www.figuranten-3october.nl.

Advertentie

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×